Drukte condoleanceregister

Het condoleanceregister van Hans van Wieren op de site condoleance.nl is het op twee na meest getekende register sinds het bestaan van de site. Rond twaalf uur hadden ruim 10.000 mensen het register getekend. ,,Veel bezoekers zijn leerlingen en docenten'', zegt de beheerder van de website, Peter van Schaik. ,,Wat opvalt, is dat nu het register van Pim Fortuyn ook weer extra wordt bezocht.''

Volgens Van Schaik werd alleen het condoleanceregister van prins Claus en Pim Fortuyn vaker getekend. Het register voor de neergeschoten docent Van Wieren is dinsdagavond geopend. In totaal is het register tot dusver zo'n 65.000 keer bezocht. Door een grote toestroom van bezoekers is de site soms tijdelijk overbelast.

Volgens de beheerder heeft ,,een op de twintig reacties'' een racistische ondertoon. Die worden zo snel mogelijk van de site verwijderd. Het gaat volgens Van Schaik om reacties als: `Het zijn altijd buitenlanders, ga terug naar je eigen land' of `schapenneukers'. Schaik: ,,Een docent van het Terra College heeft aangeboden te helpen om die reacties er af te halen.''