Spraakmakend in vastgoed

,,Spraakmakende onderzoeken'', wil hij. ,,Waarin we niet alleen de landelijke bedrijven aan het woord willen laten, maar ook kleinere huurders in verschillende gemeenten buiten de Randstad.'' Marijn Snijders (39) is ambitieus, zegt hij zelf. Wil veel. Vorige maand werd hij benoemd tot voorzitter van NVM Bedrijfs Onroerend Goed, met 750 leden een van de pijlers van Nederlands grootste makelaarsvereniging. Snijders volgt Jacques Kwak op, die zich weer gaat richten op zijn bestuurswerk bij makelaarsbedrijf Boer Hartog Hooft. Snijders is een van Kwaks concurrenten in het commerciële vastgoed. Hij is directeur van Troostwijk Makelaars, met vijf kantoren en 250 werknemers een van 's lands grootste bedrijfsmakelaars. Als NVM-bestuurder wil hij meer onderzoek, uitgevoerd door universiteiten en hogescholen, en heeft daar ,,een substantieel bedrag'' voor in kas. ,,Al met al vergt dat nogal wat. Zowel van de organisatie als van mijn agendabeheer.''