Seaman beëindigt loopbaan

De Engelse doelman David Seaman beëindigt met onmiddellijke ingang zijn voetbalcarrière. Dat heeft de sluitpost van Manchester City gisteren bekendgemaakt via de website van zijn club. De voormalig international maakte vooral naam als keeper van Arsenal.

De 40-jarige Seaman heeft last van een steeds terugkerende schouderblessure. ,,Daarom heb ik na veel gesprekken met mijn familie besloten nu meteen te stoppen, in plaats van na dit seizoen'', stelde hij gisteren.

In 1988 debuteerde Seaman als international onder toenmalig bondscoach Bobby Robson. Hij verdedigde het doel van de nationale ploeg tot in 2003. Zijn opvolger in het Engelse nationale team, David James, is ook zijn opvolger bij Manchester City. De club meldde vlak na de mededeling van Seaman dat James wordt aangetrokken van West Ham United, dat uitkomt in de First Division. De 20-voudig international, 33 jaar oud, keepte eerder bij Liverpool en Aston Villa. De laatste jaren raakte Seaman zowel bij Arsenal als in het nationale elftal in opspraak door verschillende blunders en ongelukkige momenten.

Seaman, de doelman met de karakteristieke paardenstaart, speelde in zijn profloopbaan meer dan duizend duels. Op 17 mei 2003 beleefde hij onder de lat bij Arsenal nog een prachtig moment door als aanvoerder zijn doel schoon te houden in de FA-Cupfinale tegen Southampton (1-0). De doelman was in zijn vijfde finale in de FA Cup 39 jaar en 238 dagen oud.

En nu is het voorbij; gedwongen door lichamelijk ongemak. ,,Ik had dit seizoen graag willen afmaken'', zei Seaman. ,,Maar ik denk niet dat deze blessure snel geneest. Dus zit er niets anders op dan te stoppen. Maar ik mag zeggen dat ik een geweldige loopbaan heb gehad op het hoogste niveau.''