Scène weg uit `Love Actually'

British Airways heeft een scène verwijderd uit de romantische komedie Love Actually waarin wordt verwezen naar de aanslagen met vliegtuigen op 11 september 2001. De Britse vliegmaatschappij wil voorkomen dat vliegpassagiers ongerust raken bij vertoning van de film tijdens een vlucht, zo meldt de BBC. De gesneuvelde scène is die waarin Hugh Grant betoogt dat de wereld niet draait om haat maar om liefde en daarbij verwijst naar de `liefdesberichten' tijdens de vliegrampen. Inzittenden belden in de laatste momenten van hun leven naar partners en familie om van hun liefde te getuigen.

Een woordvoerder van British Airways zegt dat er is gesneden in de film vanwege de ernst van de gebeurtenissen op 11 september 2001 en omdat de verwijdering het begrip van de film niet in de weg staat. Hij noemde het ,,een zeer kleine ingreep aan het begin van de film.''

In een reactie noemt Duncan Kenworthy, de producer van de film, de ingreep ,,belachelijk''. ,,Als de film op de Amerikaanse televisie kan worden vertoond, kan dat ook in vliegtuigen.'' Hij verklaarde dat hij ,,contractueel verplicht'' is een versie van de film te leveren die acceptabel is voor vliegmaatschappijen.