Oud-minister naar de haven

Roelf de Boer (54) wordt de nieuwe voorzitter van Deltalinqs, de organisatie die de gezamenlijke belangen van de haven- en industriële bedrijven in de Rotterdamse haven behartigt. Deltalinqs vertegenwoordigt ruim 600 bedrijven (totaal 35.000 werknemers) die direct of indirect met de haven te maken hebben. De Boer zat sinds zijn ministerschap van Verkeer en Waterstaat (van mei 2002 tot mei 2003) zonder baan, maar was daarvóór bij de haven betrokken als voorzitter van de Kamer van Koophandel in Rotterdam en expediteursorganisatie Fenix. In havenkringen is met gemengde gevoelens gereageerd op de benoeming van De Boer, die geen ervaring heeft als ondernemer. De Boer combineert het voorzitterschap van Deltalinqs met de functie van voorzitter van de Rotterdamse Port Promotion Council, die wereldwijd promotie maakt voor de Rotterdamse haven. De Boer is bovendien commissaris bij Gemeentelijk Havenbedrijf van Rotterdam. Op de vraag of al deze functies niet erg veel van het goede zijn en een mogelijke belangenverstrengeling op kunnen leveren, kon De Boer nog niet reageren. Hij is een weekje skiën.