Nominaties 1000 Watt prijs

AMSTERDAM, 14 JAN Drie Vlaamse en twee Nederlandse kindervoorstellingen strijden dit jaar om de 1000 Watt Prijs voor jeugdtheater: De Hongerende Weg van Rieks Swarte, Het Blauwe Uur van Artemis, Dromen hebben Veters van Fabuleus, Negentienhonderd van Ultima Thule, en Drie Zusters van Inne Goris. Dat heeft de jury van de belangrijkste jeugdtheaterprijs vandaag bekendgemaakt. De genomineerden zijn vanaf 21 april te zien op het Tweetact festival in Utrecht. Daar wordt ook de winnaar bekendgemaakt. De aanmoedigingsprijs gaat naar de Vlaamse theatermaakster Hanneke Paauwe.

Gerectificeerd

De Hongerende Weg

In het bericht Nominaties 1000 Watt prijs (14 januari, pagina 11) wordt de voorstelling `De Hongerende Weg' aan Rieks Swarte toegeschreven. Dit jeugdtheaterstuk is een co-productie van Firma Rieks Swarte/Toneelschuur Producties en Huis aan de Amstel.