Nieuwe manager bij NH-hotels

Arco Buijs (38) heeft zo'n beetje heel Europa gezien als het om hotels gaat: hij werkte onder meer in Italië, Schotland, Malta en Zwitserland. Per 1 janauri is hij algemeen directeur van de Spaanse hotelketen NH Hoteles in Nederland en België. Dat betekent qua aantal landen een achteruitgang ten opzichte van zijn vorige functie – toen hij algemeen directeur was van de NH Hoteles in Zwitserland, Oostenrijk en Hongarije – maar de verantwoordelijkheid in zijn nieuwe baan is veel groter, volgens Buijs. ,,Toen gaf ik leiding aan elf hotels, nu aan veertig.'' Buijs noemt zichzelf ,,een typische hotelier'': sinds hij afstudeerde aan de hotelschool deed hij niets anders. ,,Het veranderlijke van de business spreekt me erg aan: het internationale, het feit dat je je steeds moet aanpassen aan de economische situatie, maar ook het feit dat je van alles verstand moet hebben.'' Buijs zal zich onder meer bezighouden met verdere uitbreiding van de NH-keten in Nederland en België.

Personalia@nrc.nl