Lamshaasjes met hete zuidvruchten

Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Snijd de geschilde appel in blokjes en het pepertje in dunne ringetjes. Bij de groentewinkel en supermarkt zijn allerlei soorten verse kruiden te koop. In dit recept kan de munt eventueel worden vervangen door koriander en desnoods door peterselie. Lezers die een Turkse of Marokkaanse winkel in de buurt hebben boffen. Alle bovenstaande ingrediënten, behalve de wijn, zijn daar te koop. Dat scheelt een hoop tijd. Doe de gedroogde vruchten, de ontpitte dadels, de stukjes appel, het kaneelpoeder, het gesneden pepertje en de wijn in een pan. Breng aan de kook en laat alles op een vrij laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Fruit intussen de uiringen in bijna alle olijfolie zacht en glazig. Roer de knoflook uit de knijper erdoor. Bestrijk de lamshaasjes met olijfolie en gril ze enkele minuten op een hete grilpan. Draai ze tijdens het grillen af en toe om. Het vlees is van binnen roze van kleur. Het grillen duurt een minuut of vijf. De lamshaasjes kunnen ook in een beetje olijfolie worden gebakken. Bestrooi de haasjes met zout en peper. Dek het vlees om het warm te houden af met aluminiumfolie. Schep de gebakken uiringen door de vruchten. Schep dit mengsel vruchten met aanhangend kookvocht in een kom. Schep de yoghurt erop. Strooi er de fijngehakte munt over. Verdeel de lamshaasjes en het zuidvruchtenmengsel over de borden. Serveer eventueel couscous/bulghur bij dit hoofdgerecht voor 4 personen.

Morgen: risotto