Batavus krijgt nieuwe voorman

Het leek een heel logische stap na een lange carrière bij Batavus. Toch moest hij er wel even over nadenken, bekent Rob Beset (41), toen hij gevraagd werd algemeen directeur te worden. ,,Ik ben van nature een commercieel dier. En het algemeen directeurschap brengt ook sociaal-maatschappelijke verantwoordelijheid met zich mee. Eerst gaf ik leiding aan veertig man, nu aan vierhonderd.'' Toch weet Beset nu al, twee weken na zijn aanstelling, dat hij er goed aan heeft gedaan. ,,Dit is toch beter dan een vreemde in huis halen, intern is men wel blij.'' Wat moet iemand verder nog in zijn loopbaan als hij op zijn 41ste al directeur is? ,,Ik zou geen directeur van een ander fietsenmerk willen zijn. Maar wellicht is er bij het moederbedrijf, Accell, ooit iets te doen. Maar voorlopig heb ik hier genoeg aan mijn hoofd.''

    • Friederike de Raat