Tennisdiva wil naar Spelen in Athene

Ze bezit tientallen records, honderden titels en miljoenen dollars, maar één prijs ontbreekt nog in het lange tennisleven van Martina Navratilova. De inmiddels 47-jarige diva heeft nog nooit een olympische gouden medaille gewonnen.

Met haar landgenote Lisa Raymond wil de schijnbaar onverslijtbare veterane dit jaar bij de Olympische Spelen in Athene (eind augustus) namens de Verenigde Staten de begeerde medaille veroveren.

,,De Olympische Spelen zijn voor mij het vijfde grandslamtoernooi'', legde Navratilova gisteren in Sydney uit. ,,Ik heb nog nooit aan het olympisch tennistoernooi deelgenomen. In Athene kan ik mijn carrière derhalve helemaal rond maken, zeker als we de titel winnen.''

Navratilova en Raymond krijgen in de aanloop naar Athene 2004 nog wel concurrentie van de gezusters Venus en Serena Williams. Het duo dat bij de Spelen van 2000 in het Australische Sydney een gouden medaille won, komt buiten de vier grandslamtoernooien samen echter vrijwel nooit in actie. Serena Williams heeft sinds haar overwinning van het toernooi van Wimbledon geen bal meer geraakt. Ze heeft inmiddels ook afgezegd voor de Australian Open die aanstaande maandag in Melbourne beginnen.

Navratilova en Raymond, die dit jaar een intensief programma afwerken, hopen dit jaar op een eerste plaats te eindigen in de Amerikaanse ranking van het dubbelspel. Daarmee zouden ze het startbewijs voor de Spelen willen afdwingen.

Navratilova won vorig jaar op Wimbledon haar twintigste titel. Het was haar 37ste eindoverwinning op een grandslamtoernooi. Navratilova zegevierde in Londen met de Indiër Leander Paes in het gemengd dubbel. In totaal haalde de in het Tsjechische Praag geboren speelster 260 titels waarvan 167 in het enkelspel. Onlangs maakte Navratilova na een afwezigheid van acht jaar weer haar opwachting in het Fed-Cupteam van de Verenigde Staten.