Ballet Kylían bij Parijse Opera

Jirí Kylián, huischoreograaf bij het Nederlands Dans Theater, creëert deze maand een ballet voor het Ballet de l'Opéra de Paris. De sterdansers Aurélie Dupont en Manuel Legris dansen het duet dat geïnspireerd is op een schilderij van Fragonard. De muziek wordt gecomponeerd door de Nederlander Dirk Haubrich. Kylián maakt dit werk ter gelegenheid van het afscheid van Hugues Gall, die tien jaar directeur was van de Parijse Opera en met pensioen gaat. Kylián ziet zijn ballet als ode aan een goede vriend die hij bewondert als ondernemer in de kunsten. Het ballet gaat 17 februari in première in het Palais Garnier en wordt daarna twaalf keer gedanst. Het programma bestaat uit Doux Mensonges – dat Kylián in 1999 voor solisten van dit Parijse gezelschap creëerde - en het spitzenballet Stepping Stones.