Polleke naar filmfestival Berlijn

De Nederlandse film Polleke is geselecteerd voor het filmfestival in Berlijn. Dat heeft regisseur Ineke Houtman zaterdag bekendgemaakt. Polleke doet mee aan de competitie voor de beste kinderfilm. De film is gebaseerd op de gelijknamige reeks Polleke-boeken van auteur Guus Kuijer. De film gaat over het elfjarige meisje Polleke (Liv Stig), dat worstelt met de liefde die zij voor een Marokkaanse buurjongen voelt. Zijn ouders willen niet dat hij met het Hollandse meisje omgaat. Ondertussen worstelt haar vader, de junk Spiek (Daan Schuurmans), met zijn gevoelens voor haar moeder Tina (Halina Reijn), die op haar beurt weer verliefd is op de goedhartige meester van Polleke (Frank Lammers). Bijna 100.000 mensen hebben Polleke in Nederland bezocht. De film draait na drie maanden nog steeds in de bioscopen. Regisseuse Houtman is zeer vereerd dat haar film in Berlijn wordt vertoond. Vier jaar geleden won zij voor de film Madelief al eens een speciale juryprijs.