FC Barcelona huurt Davids voor half jaar

Edgar Davids gaat voor een half jaar op huurbasis naar Barcelona. Afgelopen nacht bereikten de partijen een akkoord over de voorlopige overgang van de middenvelder van Juventus naar de Catalaanse voetbalclub.

Barcelona huurt de 30-jarige international tot het einde van het seizoen, met een optie tot koop. Davids zou vandaag een medisch onderzoek ondergaan, en vervolgens gepresenteerd worden aan de Spaanse pers.

Davids' komst komt voor trainer Frank Rijkaard als geroepen. Aan de vooravond van het duel met Real Zaragoza sprak hij dreigende taal aan het adres van zijn kwakkelende spelersgroep. Rijkaards woorden misten hun uitwerking niet. Barcelona won gisteren voor eigen publiek met 3-0. Saviola, Ronaldinho (strafschop) en Xavi bezorgden de geplaagde Catalaanse club weer wat lucht.

Valencia is halverwege de Spaanse voetbalcompetitie officieus `winterkampioen'. Zelf won de club zaterdagavond met 1-0 bij Albacete, terwijl Real Madrid een verrassende nederlaag leed in de uitwedstrijd bij Real Sociedad. Het werd 1-0, door een treffer van Valeri Karpin na ruim een uur spelen.

Na negentien wedstrijden heeft Valencia 43 punten, Real heeft er één minder. Voor Valencia scoorde zaterdag Jorge Lopez uit een strafschop. In de top van het klassement van de Primera Division liet Deportivo la Coruña gisteren belangrijke punten liggen. De thuiswedstrijd tegen Racing Santander eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Arnold Bruggink scoorde zaterdag tweemaal voor Mallorca, thuis tegen Celta de Vigo. Veel hielp het niet, omdat de bezoekers met 4-2 wonnen. Bruggink, die beide goals voor rust aantekende, maakte zijn tweede treffer uit een strafschop.

In Engeland liep Manchester United averij op. De koploper kwam gisteren op Old Trafford niet verder dan 0-0 tegen subtopper Newcastle United. De naaste achtervolgers Arsenal (4-1 tegen Middlesbrough) en Chelsea (4-0 tegen Leicester City) maakten geen fout. Arsenal bracht de achterstand op United terug tot één punt, Chelsea tot vijf.

In Manchester was arbiter Paul Durkin de boosdoener. Hij onthield Newcastle-spits Alan Shearer voor rust een strafschop, en keurde na de rust een doelpunt van Manchester-verdediger Mikael Silvestre af.

De topdrie in de Serie A geeft elkaar niets toe. Koploper AS Roma won gisteren bij degradatiekandidaat Perugia: 1-0. Achtervolgers AC Milan en Juventus (op drie punten) maakten eveneens geen misstap. AC Milan was in San Siro te sterk voor Reggina (3-1), Juventus bleef bij Sampdoria overeind (2-1).