Contact met vermiste studente in Zuid-Afrika

De in Zuid-Afrika vermiste Nederlandse studente Marleen Konings (24) leeft en de oplossing voor haar vermissing in Zuid-Afrika is nabij. Dat heeft voorzitter Albert van Oudheusden van de uitwisselingsorganisatie waarmee de studente in Zuid-Afrika is, vandaag gezegd. ,,We zijn zeer positief en gaan ervan uit dat Marleen leeft. We zijn nabij een mogelijke oplossing'', zei Van Oudheusden. Met de politie in Kaapstad is maandagochtend vanwege de ontwikkelingen besloten tot een radiostilte, lichtte de voorzitter van Uitwisseling Nederland Suid-Afrika (UNSA) toe. Konings werd eind december voor het laatst gezien in een ziekenhuis op het platteland, ongeveer 150 kilometer ten oosten van Kaapstad. Ze was daar wegens een voedselvergiftiging. De Nederlandse zou met een Zuid-Afrikaanse man, Rob Cowley, zijn vertrokken in een gehuurde auto. De politie zei dat nog niets duidelijk is over de verblijfplaats van de vrouw.