Amerikanen vinden Tom Hanks de beste acteur

De Amerikanen hebben filmacteur Tom Hanks (47) gekozen als ,,top-entertainer van alle tijden''. De speciale verkiezing maakte deel uit van de jaarlijkse People's Choice Awards, die voor de dertigste keer plaatsvonden. Het was de eerste keer dat de inwoners van de Verenigde Staten hun favoriete `all-time entertainer' konden bepalen. Hanks versloeg Bill Cosby en Clint Eastwood. De acteur kreeg in zijn carrière Oscars voor rollen in Philadelphia en Forrest Gump.

Julia Roberts en Mel Gibson werden in de nacht van zondag op maandag op het gala van People's Choice in Pasadena tot populairste actrice en acteur van de Verenigde Staten uitgeroepen. Roberts en Gibson waren vorig jaar en meerdere keren daarvoor ook al de `keuze van het volk'.

De Amerikanen gaven verder aan dat zij Pirates Of The Caribbean: The Curse of the Black Pearl de beste film van het jaar vonden. De binnenkort afgelopen televisieserie Friends won twee onderscheidingen: voor de komedie zelf en voor Jennifer Aniston als beste tv-actrice. De toekenning van de People's Choice Awards gebeurt aan de hand van telefoonenquêtes door de hele Verenigde Staten en via verkiezingen op het internet.