Zwitserse politie arresteert acht verdachten terreur

In een gecoördineerde actie heeft de Zwitserse politie gisteren in vijf verschillende kantons acht buitenlanders gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een terroristische organisatie. De verdachten zouden logistieke steun hebben verleend bij de aanslag op 12 mei vorig jaar in een wooncomplex waar veel westerlingen woonden in de Saoedische hoofdstad Riad. Bij die aanslag kwamen 34 mensen om het leven. Het is voor het eerst dat in Zwitserland tijdens zo'n grootscheepse actie mogelijke leden van terreurorganisaties zijn opgepakt. De Zwitserse overheid heeft na de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten wel 82 bankrekeningen, met een totale waarde van bijna 30 miljoen dollar, bevroren, omdat het vermoeden bestaat dat het geld aan Al-Qaeda of andere terreurnetwerken toebehoort.