Verplicht schooluniform lost het probleem niet op 3

Rita Kohnstamm stelt dat Nederland het enige land ter wereld is waar bijvoorbeeld scouting geen uniform meer heeft. Deze bewering is niet juist. Nederlandse scouts dragen nog wel degelijk scoutinguniformen. Het merendeel van de scoutinggroepen in Nederland, waaronder de scoutinggroep waar ik zelf lid van ben, draagt ze. Met deze uniformen willen we als scouting een eenheid vormen. Zo is ook duidelijk te zien dat we van scouting zijn.

Een onderdeel van het uniform is de groepsdas. De kleur en het motief van deze dassen verschillen per scoutinggroep. Hiermee is te herkennen van welke scoutinggroep iemand komt. En de kleur van onze blousen geeft aan bij welke speltak, die zijn ingedeeld op leeftijd, een scout hoort.

Ook stelt Kohnstamm dat kinderen alleen in het buitenland trots zijn om dit uniform te dragen. Op dit punt ben ik het ook niet met haar eens, want in Nederland zijn scouts er ook trots op en we dragen het met plezier.