Topgolfer gaat varen

Golftopper Colin Montgomerie stort zich met zijn zware lijf in het zeezeilen. De 40-jarige Schot heeft zich gevoegd bij het team van zijn 29-jarige landgenote Emma Richards, die met de Nieuw-Zeelander Mike Sanderson wil deelnemen aan de Volvo Ocean Race 2005, ook wel de zwaarste zeilrace om de wereld genoemd.

Montgomerie is van plan ten minste één race op volle zee mee te zeilen en tevens een paar wedstrijden in de finishhavens mee te pakken. ,,Dat hangt voornamelijk van mijn golfprogramma af'', liet de speler weten. Monty is al zeven jaar de beste golfer van Europa. ,,Ik ben een groot supporter van Schotse sportlieden. De zeilwedstrijd wordt een van de grootste uitdagingen uit mijn leven, maar ook één waaraan ik veel plezier zal beleven.''

De Volvo Ocean Race, die ongeveer negen maanden duurt, gaat in november 2005 in de Noord-Spaanse havenstad Vigo van start. Met de prominente hulp van golfer Montgomerie hopen de zeilers Richards en Sanderson de komende maanden het vereiste budget van bijna 20 miljoen euro bijeen te krijgen.