Sterren trouwen, sterren scheiden

In sterrenland begon het nieuwe jaar met een duidelijk thema: trouwen en scheiden. Zangeres Britney Spears, tevens een van de populairste Google-zoektermen in 2003, heeft het dit jaar allebei al gedaan. Vorige week zaterdag trouwde ze, in spijkerbroek en met een honkbalpetje op, in Las Vegas met haar jeugdvriend Jason Alexander. Gewoon, om even gek te doen. Op maandag liet het stel hun two-night-stand weer ontbinden. De advocaat schreef op dat dat mocht, omdat Britney Spears zo weinig begrip van haar daden tentoonspreidde dat ze niet in staat kon worden geacht om met het huwelijk in te stemmen. Nu hoeft iemand als Britney natuurlijk nooit bang te zijn dat niemand haar nog wil. Kranten hebben honderdduizenden euro's geboden voor video-opnamen van de huwelijksceremonie – die schijnen te bestaan – en de 77-jarige Playboy-baas Hugh Hefner heeft geroepen dat hij haar graag in zijn blad wil. Want zoals Picasso een roze en een blauwe periode had, heeft Hefner nu een blonde periode, zegt hij.

Acteur Harrison Ford heeft langer over zijn huwelijk gedaan: na 18 jaar weet hij nu dat hij niet langer verder wil met scriptschrijver Melissa Mathison, maar met actrice Calista Flockhart (Ally McBeal), met wie hij al twee jaar een relatie heeft. Niets menselijks is ook Liza Minelli vreemd, die haar vierde man David Gest ervan beschuldigt dat hij zich in Hawaii verbergt om hun scheiding te saboteren.

Wie durven er toch nog te trouwen? Misschien het acteursduo Tom Cruise en Penelope Cruz. Cruise sluit het in elk geval niet uit, heeft hij in de pers gezegd, want misschien vraagt zij hem wel ten huwelijk. En zangeres Dido heeft eindelijk openbaar gemaakt dat platenbaas Ferdie Unger-Hamilton, met wie ze al een paar maanden omgaat, haar nieuwe grote liefde is. Om de nieuwe relatie te vieren heeft de blondine haar haar roodgeverfd. Actrice Gwyneth Paltrow, ook blondine, trouwde vorige maand al – met Coldplay-zanger Chris Martin – maar heeft nu bekend gemaakt dat acupunctuur haar geholpen heeft deze nieuwe liefde te vinden. Paltrow is nu zwanger. Tussen de eveneens reeds getrouwde acteurs Brad Pitt en Jennifer Aniston gaat het ook heel goed. Bij een feestje kwam Brad Pitt onlangs verkleed als de zanger van de tachtiger-jaren popband Duran Duran, Simon LeBon, omdat zijn vrouw die al jaren leuk vindt – Pitt karaokete voor de gelegenheid ook het liedje Wild Boys. Jennifer Aniston kwam zelf verkleed als Heleen van Troje, omdat Brad Pitt in de film Troy speelt. Het stel wil nu ook kinderen, hebben ze gezegd.