Rembrandt-musical door Van der Meyden

Stardust, het theaterbureau van Henk van der Meyden en Monica Strotmann, werkt aan een musical over Rembrandt die in het seizoen 2006-2007 zeven maanden lang wordt gespeeld in Carré in Amsterdam. Wie de hoofdrol gaat spelen, is nog niet bekend. Aan enkele componisten is een proefopdracht verleend voor de muziek. In het jaar 2006 wordt de 400ste geboortedag van de schilder gevierd.

De musical wordt exclusief voor Carré gemaakt. ,,Maar het is niet de bedoeling dat we zeven maanden lang niets anders in huis hebben,'' aldus Carré-directeur Hein Jens. Er komt een onderbreking voor het jaarlijkse kerstcircus, en verder wordt twee avonden per week ruimte gemaakt voor andere producties.

Het producentenduo moet nog kiezen welke episoden uit Rembrandts veelbewogen leven in de musical komen. ,,We kunnen lang niet alles behandelen,'' zegt Strotmann. ,,Alleen al over de Nachtwacht kun je een hele musical maken.''

Of het script door Van der Meyden zelf wordt geschreven, staat nog niet vast. In 1991 schreef hij, onder pseudoniem, een musical over Josephine Baker, die door Stardust werd geproduceerd.

Met de weduwe van Simon Vestdijk is intussen contact gelegd over het gebruik van citaten uit diens dichtbundel Rembrandt en de engelen (1956). Stardust is van plan in 2006 ook een herdruk van die bundel uit te geven.