REISWEBSITES

WEEKENDJE WEG

CityZapper

Op zoek naar een stedentrip? Op de stedensite CityZapper staan honderden tips van expats, airline crew, cityreporters en andere stedentrippers over de beste en leukste restaurants, hipste winkels, hotspots, clubs, museums, hotels enz. Direct een reis boeken kan ook.

www.cityzapper.nl

Weekendjeweg Meer dan 500 vakantiebestemmingen in onder meer Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Vaak voordelige aanbiedingen voor snelle beslissers. www.weekendjeweg.nl

BOOTREIZEN

Expedities

Expeditiereizen voor toeristen naar onder meer Alaska, Antartica en Spitsbergen. Interessant voor natuurliefhebbers die eens pinguïns, bultruggen, dwergvinvissen en zuidpoolkippen van dichtbij willen zien. www.askja.nl

Walvisreizen Avontuurlijke bootreizen op ijsbrekers en zeilschepen naar de Noord- en Zuidpool om walvissen en ijsberen te zien. Beluga organiseert ook hondensledetochten op Groenland en reizen naar gebieden met zonsverduisteringen. www.beluga.nu

Boten

Overzichtssite met o.a. informatie over georganiseerde bootreizen en het zelf huren van boten. www.reiswijs.nl/boot/boot.html

Cruisepagina

Tientallen links naar sites over cruises, cruisschepen en rederijen. http://cruise.startkabel.nl

REISBUREAUS

Vakantiezoekmachine Op de prijsvergelijkingssite Kelkoo kunnen ook de prijzen van reizen, vliegticktes, hotelkamers, huurauto's enz. vergeleken worden. Direct een vakantie boeken kan ook. www.kelkoo.nl

Baobab Baobab organiseert avontuurlijke reizen naar verre bestemmingen. Reizigers kunnen kiezen uit een ruim aanbod van onder meer rondreizen, lichte expedities en safari's in ruim 60 landen. Bij elke vakantie staat aangegeven hoe zwaar de reis is. www.baobab.nl

Elmar Reizen Elmar is van reisboekenuitgever uitgegroeid tot een van de grootste online reisbureaus in Nederland. Op de site zijn complete reizen te boeken, maar ook losse vliegtickets. Veel achtergrondinformatie over landen en persoonlijke reisverslagen. www.elmarreizen.nl

Reiskrant Online reisbureau (opgezet door de Telegraaf) met een zeer uitgebreid aanbod: complete vakanties, stedenreizen, cruises, vliegtickets, autoverhuur, vakantiehuisjes en wintersportvakanties. www.reiskrant.nl

Lastminute.com

Een ruim aanbod aan voordelig geprijsde last minute-reizen is te vinden op Lastminute.com. De bestemmingen variëren van Antwerpen tot Egypte. www.nl.lastminute.com

REISINFORMATIE

Rough guides

Heel uitgebreide site van de uitgever van de Rough Guide-reisgidsen. Op de site informatie over onder meer landen, vervoer en ziektes. Reizigers kunnen hun reisverslagen publiceren en met elkaar discussiëren.

De site van concurrent Lonely Planet (www.lonelyplanet.com) is ook de moeite waard. www.roughguides.com

Wereldreizigersclub

De Wereldreizigersclub is bestemd voor onafhankelijke en individuele reizigers die zelf hun wereldreis willen plannen. Met tips voor het maken van een wereldreis, ervaringen, tienduizenden gerubriceerde links naar reissites, reisverslagen en foto's uit alle windstreken van de wereld en een elektronisch prikbord waar oproepen geplaatst kunnen worden. www.wereldreis.net

PLANNEN

ANWB routeplanner

Routeplanner voor bestemmingen in Nederland en andere Europese landen. http://route.anwb.nl

Routeplan

Handige site met links naar sites die van nut zijn bij het plannen van een reis, zoals de vertrektijden van vliegtuigen en internationale autokaarten.

www.routeplan.nl

Luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden Uitgebreide website met informatie over luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden overal ter wereld. Er kan gezocht worden op continent, land of naam. http://home.wanadoo.nl/airline

Dienstregelingen treinen

Op de site European National Railways and Timetables staan links naar de dienstregelingen van de nationale spoorwegen van vrijwel alle Europese landen. http://mercurio.iet.unipi.it/misc/timetabl.html

GPS-pagina Links naar tientallen sites over GPS (Global Positioning System), een navigatiesysteem dat per satelliet werkt. GPS was oorspronkelijk bedoeld voor het Amerikaanse leger, maar wordt nu vooral door reizigers gebruikt.

http://gps.pagina.nl

VLIEGTICKETS

Vliegticketspagina

Goed en praktisch ingedeeld overzicht van sites in Nederland en het buitenland die vliegtickets verkopen.

http://vliegtickets.pagina.nl

Vliegtarieven

Vliegtarieven is biedt vliegtickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen naar wereldwijde bestemmingen aan. Via het systeem kan gezocht worden naar de gunstigste prijzen. Er kan ook meteen geboekt en betaald worden. www.vliegtarieven.nl

Waarheen waarvoor Een prijsvergelijker voor prijzen van vliegtickets. Op de site zijn ook aanbiedingen en last-minutes te boeken. www.waarheenwaarvoor.nl

Round the world tickets

Informatie over de voor- en nadelen van rondvliegtickets. Op deze site ook informatie over de verschillende round the world tickets van diverse luchtvaartmaatschappijen. www.thetravellerslounge .co.uk/round-the-world/roundtheworldtickets.htm. Zie ook www.roundtheworldflights.com.

ONDERKOMEN

Hotels Via dit Nederlandse internetbedrijf kunnen reizers overal ter wereld een hotelkamer boeken. Zoeken kan op land, stad, aantal sterren en periode. Reserveren doet u via de website. Betalen geschiedt ter plekke. www.bookings.org

Vakantiehuizen

Chalets, huisjes, kastelen, villa's, cottages en appartementen in acht landen zijn via EuroRelais te boeken. Er kan gezocht worden op o.a. land, periode en grootte. www.eurorelais.nl

Campings Europa Op deze site zijn meer dan 8.000 campings te vinden. Voor elke camping wordt aangegeven welke voorzieningen er zijn. www.eurocampings.net

WANDELEN

Wandelvakanties Himalaya Trekking organiseert zware wandelreizen in moeilijk toegankelijke gebieden. Behalve naar de Himalaya kunt u naar de Andes, Patagonië, Oost-Afrika en de Sahara.

www.htwandelreizen.nl

Twente Natuurtochten

Een paar dagen rustig wandelen in Twente en andere mooie delen van Nederland kan via Twente Natuurtochten. Wandelaars kunnen kiezen uit individuele wandeltochten en groepswandelingen. www.twentenatuurtochten.nl

Wandelzoekpagina De Wandelzoekpagina biedt wandelaars een zoekmogelijkheid naar meer dan 1.000 dagwandelingen, stadswandelingen, GPS-wandelingen, meerdaagse tochten en wandelvakanties. De routebeschrijvingen zijn doorgaans duidelijk. www.wandelzoekpagina.nl

Weekendhike

Wie geen zin heeft om alleen te wandelen kan er via Weekendhike met anderen op uit trekken. In de wandelagenda staan wandelingen in het hele land waarop ingetekend kan worden. Zelf een wandeling organiseren en aanmelden op de site kan ook.

www.weekendhike.nl

MATERIAAL

Hikingsite Besprekingen en tests van onder meer outdoor kleding, tenten, slaapzakken, schoenen en ander materiaal voor actieve reizigers.

www.hiking-site.nl

Globetrotter

Uitstekende Duitse outdoor-winkel die ook in Nederland levert. Globetrotter verkoopt o.a. kleding, tenten, kano's, kaarten en navigatiehulpmiddelen. Producten kunnen altijd geruild of terug gezonden worden.

www.globetrotter.de

PRAKTISCH

Gezondheidsadviezen voor reizigers

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) informeert over vaccinaties en de preventie van malaria. Een zeer praktische site met veel tips en actueel nieuws over ziektes in landen als Rwanda (meningitis) en Senegal (gele koorts). In de 'Landenlijst' staat welke inentingen in welk land verplicht zijn en welke aanbevolen worden. www.lcr.nl

Wijs op reis (Ministerie van Buitenlandse Zaken)

Informatie over onder meer paspoorten, visa en andere reisdocumenten. Ook hoe u uw huis veilig kunt achterlaten wordt uitgelegd. http://aristoteles.minbuza.nl/SubSites/wijsopreis/index.htm

Op http://bob.minbuza.nl/ra_start.asp staan de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook op deze pagina informatie over terrorisme en SARS.