`Overgang Davids naar Barcelona bijna afgerond'

De overgang van voetballer Edgar Davids van Juventus naar Barcelona is nagenoeg rond. Delegaties van beide clubs spraken gisteren met elkaar, waarna de Italianen de vertegenwoordigers van Barcelona toestemming gaven met de Nederlandse international te gaan onderhandelen. Barcelona is dringend op zoek naar versterking. In de competitie heeft de ploeg van trainer Rijkaard veel punten verspeeld en dreigt de club opnieuw de Champions League te missen. Davids wil snel vertrekken bij Juventus. Bij de Italiaanse club, waar hij nauwelijks aan spelen toekomt, loopt zijn contract aan het einde van het seizoen af. Het is nog onduidelijk of Barcelona de Nederlandse speler wil kopen of huren. Een woordvoerder van de Catalaanse club gaf aan dat zowel een huurperiode voor de rest van het seizoen als een contract voor anderhalf jaar tot de mogelijkheden behoort.