VERDER VERSCHENEN

De inspiratie van Madonna's Kaballah-leraar lijkt onuitputtelijk. Deel twee van haar kinderboekenserie is verschenen: De appels van meneer Peabody, een boek over `de macht van woorden', even moralistisch en oubollig als haar debuut. Zucht. Nog drie te gaan. Wel mooi verzorgd wederom. Dit keer maakte Loren Long onheilspellende Edward Hopper-achtige illustraties van een Amerikaans dorp (Vassallucci, €15,–).

In Mensen, draken en dolfijnen. Wezens uit de Griekse mythologie vertelt Simone Kramer in heldere taal (`Aphrodite had een vrijer') over centauren, sirenen, nimfen, saters en over op macht en seks beluste goden. Ze ontdoet de Griekse mythen van zwaarte en klassiek taalgebruik en maakt van de onvoorstelbare wereld die overblijft, een feest. Het boek bevat kleurrijke en geestige illustraties van Els van Egeraat. (Ploegsma, €19,95)

In het tweede deel over het weesmeisje Molly Moon, Molly Moon gaat naar Hollywood van Georgia Byng, ontdekt Molly dat ze behalve hypnotische krachten nog een gave heeft: ze kan met haar ogen de wereld stilzetten. Een beetje over de top, maar wie bereid is mee te gaan in deze fantasie beleeft een plezierige tijd met Molly in het Hollywood van de sterren. (Vassallucci, €15,95)

Van `de grootste tv-auditie ooit gehouden' verscheen het Idols jaarboek. Het eerste seizoen van Sasja Jansen: een gedetailleerd en met superlatieven doorspekt verslag van de tv-opnames, met `gouden tips' van de idolen zelf en veel foto's. Hardcore fanschap vereist – anders onverteerbaar. (De Boekerij, €14,95)