Verdachte IOC'er Kim mindert werk onder grote druk

Kim Un-Yong, de Zuid-Koreaanse vice-voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft onder toenemende druk van het openbaar ministerie twee functies neergelegd. De 72-jarige Kim is vandaag teruggetreden als parlementslid en hij gaf ook het voorzitterschap van de internationale taekwondofederatie op. Kim blijft voorlopig nog wel aan als IOC-bestuurslid. Hij wordt verdacht van corruptie en fraude op grote schaal. Justitie vond vorig jaar in zijn huis één miljoen dollar in contanten. Kim zou onder meer steekpenningen hebben aangenomen van twee mannen die een zetel in het olympisch comité van Zuid-Korea wilden bemachtigen. Hij kreeg een ernstige waarschuwing van het IOC voor zijn rol in het omkoopschandaal rond de Olympische Spelen in Salt Lake City (2002). In juli vorig jaar werd hij herkozen als vice-voorzitter van het IOC.