Rusedski test positief op nandrolon

De Engelse tennisser Greg Rusedski is betrapt op het gebruik van nandrolon. Dat heeft het televisiestation Sky Sports News gisteren bekendgemaakt.

De 30-jarige Rusedski liet vanuit de Australische stad Adelaide weten dat hij onschuldig is. Hij bevestigde wel dat hij bij een dopingtest in Indianapolis vorig jaar juli positief is bevonden. ,,Daarbij is inderdaad een lage concentratie nandrolon aangetoond'', zei hij gisteren. De zaak komt 9 februari voor in Montreal. Hij kan voor twee jaar worden geschorst. Tot die datum mag Rusedski aan toernooien blijven deelnemen.

Rusedski verklaarde dat hij nog nooit stimulerende middelen heeft gebruikt. ,,Het is een zeer complexe situatie, maar mijn uitleg straks zal mijn onschuld aantonen. Ik ben van plan mij daar te melden.''

Rusedski nam in Adelaide deel aan een toernooi. Gisteren werd hij uitgeschakeld, in de tweede ronde verloor hij van de Fransman Cyril Saulnier.

In juli speelde Rusedski in Indianapolis. Hij was toen net terug na een blessureperiode. Hij onderging voet- en knie-operaties. Veel succes had hij niet. Op Wimbledon verloor hij in de tweede ronde, op de US Open ging hij in de eerste ronde onderuit. In september verloor hij met het Britse Davis-Cupteam van Marokko. ,,Ik weet niet hoelang ik nog tennis, maar ik wil dit opgeklaard hebben.''

De in Canada geboren tennisser won in zijn loopbaan dertien toernooien. In 1997 stond hij in de finale van de US Open en bereikte hij zijn hoogste positie op de wereldranglijst: vierde.

Komende week zou Rusedski een toernooi in Sydney spelen, als voorbereiding op zijn deelname aan de Australian Open in Melbourne. Dat grandslamtoernooi begint op 19 januari.

Het nieuws over Rusedski komt twee dagen nadat de Argentijnse tennisser Mariana Puerta voor negen maanden werd geschorst door de internationale tennisorganisatie ATP wegens het gebruik van clenbuterol, ook een verboden stimulerend middel.

Rusedski is de derde tennisser van naam die positief is getest op het gebruik van nandrolon. Petr Korda ging hem in 1998 voor. De Tsjech, oud-winnaar van de Australian Open, testte positief tijdens Wimbledon. Hij werd een jaar geschorst. Een andere Tsjech, Bohdan Ulihrach, testte positief in oktober 2002 en werd voor twee jaar geschorst.