Eigen nieuws

Hallo meneer Mechanicus,

Onze taart is mislukt. Het recept was niet goed. Een liter melk is teveel voor een vuurtorentaart.

Eigen kookkritiek van Daan de Kort, 5 jaar, uit Maastricht

Eigen gedicht en tekening van Willemijn Vermeij, 7 jaar, uit Diepenveen

Eigen nieuws van Benjamin Douw, 8 jaar, uit Den Haag

Dombo

Dit is Dombo, het vliegende olifantje in Afrika. Weet jij waarom giraffe's zo'n lange nek hebben? Dan kunnen ze op hun verjaardag makkelijk slingers ophangen.

Eigen wilde-dierennieuws van Anko Haan, 7 jaar, uit Utrecht

Filmclub

Mijn vriendjes en ik zijn lid van een filmclub. Die hebben pappa en een andere pappa georganiseerd. We kijken hele leuke films, zoals `Zoo', `De Dikke en de Dunne', `Witte manen' en nog veel meer leuke films. Dat doen we bij een meneer die een eigen filmzaal heeft.

Eigen filmnieuws en tekening van Max Lokin, 7 jaar, uit Amsterdam

Opera Pietje

Ik ben met mijn vader en oma naar Opera Pietje geweest in het theater in Zaandam. Het werd direct uitgezonden op de radio. Er stonden buiten ook allemaal antennes zodat het kon worden uitgezonden. De meeste liedjes waren treurig en boos, maar het koor was heel leuk, want dat zong juist vrolijk.

Eigen muzieknieuws en tekening van Eva Prakken, 11 jaar, uit Utrecht

Vuurwerk

Ik werd om kwart voor twaalf 's avonds uit bed gehaald en ging met mijn vader naar buiten om vuurwerk af te steken. Maar ik mag niet zelf vuurwerk afsteken en dat vind ik heel erg jammer. Ik ging toen met mijn vader naar een plek waar heel veel vuurwerk werd afgestoken. Er was een meneer die schoot een vuurpijl af maar het vuurwerk viel om en dat is tegen mijn hoofd aangekomen. Gelukkig had ik maar een kleine brandwond aan mijn hoofd en ik heb niet eens zelf vuurwerk afgestoken.

Ik heb besloten om pas boven de zestien jaar met vuurwerk te beginnen.

Eigen vuurwerknieuws van Bart Bosch, 7 jaar, uit Rotterdam

Geslacht

Hallo mensen,

Ik heet Sarah burger

en ik rij op manege prinsenstad.

Hij was erg lief.

En zijn naam was Patser.

Ik weet niet waarom hij is geslacht,

maar ik vind het jammer.

Want ik zou hem nog eens willen rijden.

Eigen bericht van Sarah Burger,

8 jaar, uit Rotterdam