Advocaten niet langer van De Roy

Edwin de Roy van Zuydewijn wordt niet langer vertegenwoordigd door het advocatenduo B. Böhler en V. Koppe in de procedure van hem en zijn vrouw prinses Margarita tegen de Staat. De advocaten treden nog wel op voor prinses Margarita. Dat is gisteren bekendgemaakt door advocaat G. Houtzagers van de Staat tijdens de zitting bij de rechtbank in Den Haag.

Böhler en Koppe hadden Houtzagers per brief laten weten voortaan alleen voor Margarita op te treden. Over de reden van de breuk wilden de advocaten niets zeggen.

Het paar verzocht gisteren nog gezamenlijk de rechtbank een aantal getuigen te mogen horen in hun zaak tegen de Staat. Het paar voelt zich door het koninklijk huis geschaad en zegt van de getuigen informatie nodig te hebben om een verklaring van de rechter te kunnen vorderen over het onrechtmatig handelen van de Staat. Daarna zal het echtpaar beslissen over een eventuele schadeclaim of het aanklagen van bepaalde personen. Onder de getuigen die het paar wil horen bevinden zich prins Bernhard, Carlos Hugo de Bourbon de Parma, Felix Rhodius van het kabinet der koningin, Eef Brouwers van de Rijksvoorlichtingsdienst en journaliste Maartje van Weegen.

Volgens advocaat Houtzagers kunnen de leden van het koningshuis zich beroepen op hun verschoningsrecht om niet gehoord te worden. Verder zou alle relevante informatie al bekend zijn, en zouden de verwijten niet onderbouwd zijn. Over vier weken oordeelt de rechtbank welke getuigen gehoord mogen worden.