Rijkaard dreigt spelers

Trainer Frank Rijkaard heeft de discipline bij FC Barcelona strak aangehaald. Spelers die 's nachts nog in het uitgaansleven gezien worden, kunnen rekenen op maatregelen. ,,Spelers moeten hun verantwoordelijkheden kennen. Blijven ze in gebreke, zullen ze dat sportief en financieel merken'', zei Rijkaard gisteren in stadion Nou Camp.

De Nederlandse trainer staat in zijn eerste seizoen bij Barcelona onder druk door de tegenvallende resultaten. De Catalaanse ploeg bezet de twaalfde plaats in de Primera Division op achttien punten van Real Madrid. Barcelona speelt vanavond voor de Spaanse beker tegen tweedeklasser Levante, ook een voormalige werkgever van Johan Cruijff op wiens voorspraak Rijkaard vorige zomer naar Barcelona werd gehaald.

Rijkaard heeft voorzitter Laporta gevraagd hem te steunen als spelers zich niet aan de regels houden. Tevens heeft hij de preses verzocht mee te werken aan het binnenhalen van één nieuwe speler op korte termijn. ,,Die speler moet wel een meerwaarde hebben voor het team.'' Barcelona heeft interesse in Edgar Davids, die Juventus gaat verlaten.

Rijkaard kan deze maand niet beschikken over aanvoerder Luis Enrique. De Spaanse oud-international heeft tijdens de training hoofdletsel opgelopen. Hij moet vijf tot zes weken rust houden.