Prenten

In de drie zalen van het prentenkabinet is tot en met 14 maart de tentoonstelling Van dieren, dorpen en landschappen te zien. Er wordt werk getoond van vijf kunstenaars van de vroege 20ste eeuw die hun onderwerpen dicht bij huis zochten en vonden. Voor elk van hen geldt dat zij zich toen en nu niet in het centrum van de kunst(geschiedenis) bevinden. Julie de Graag maakte veel litho's van dieren, zoals de hier afgebeelde Twee uilen (1921). Verder hangen in het prentenkabinet voorstellingen van Jan Mankes, landschappen van Edzard Koning en tekeningen van Dick Ket. Paula Modersohn-Becker is de enige niet-Nederlandse kunstenaar in de presentatie. Maar de onderwerpen van haar prenten en tekeningen de boerenbevolking en het landschap ontstaan in de Noord-Duitse kolonie Worpswede, sluiten aan bij die van de Nederlanders.

Van dieren, dorpen en landschappen. Paula Modersohn-Becker, Edzard Koning, Dick Ket, Jan Mankes en Julie de Graag. T/m 14 mrt. Haags Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Di t/m zo 11-17u. Inl 070-3381111 of www.haagsgemeentemuseum.nl