Tweelingzussen vinden elkaar

De twee vrouwen hadden zich er al vaker over verbaasd dat zoveel onbekende mensen hen gedag zeiden en hen duidelijk voor iemand anders hielden. Tamara Rabi en Adriana Scott hadden elkaar nog nooit ontmoet ook al woonden ze allebei in New York, op nog geen dertig kilometer van elkaar. Toch zijn ze ieder de helft van een identieke tweeling. Ze studeren allebei aan een universiteit op Long Island in New York. Ze zijn allebei precies even lang. Allebei houden ze van hip-hop.

Ze vonden elkaar pas nadat een vriendin van de 21-jarige Adriana op het verjaardagsfeestje van Tamara belandde en daar een replica van Adriana zag staan. Vrienden moedigden de twee vrouwen aan om per e-mail contact met elkaar op te nemen.

Dat resulteerde uiteindelijk in een ontmoeting op een parkeerterrein van een plaatselijk McDonald`s. Ze konden hun ogen niet geloven. Ze bleken dezelfde manier van lopen te hebben, dezelfde maniertjes, dezelfde interesses. Zelfs hun nachtmerries bleken ze te delen.

De tweeling raakte kort na de geboorte van elkaar gescheiden toen hun Mexicaanse moeder hen aanbood voor adoptie in de VS. Tamara groeide op in een joodse familie, Adriana in een katholiek gezin. Ze wisten geen van beiden dat ze de helft van een tweeling waren.