Opgave Belgische Clijsters in Perth

De Belgische tennisster Kim Clijsters is vandaag geblesseerd uitgevallen tijdens haar optreden in de Hopman Cup tegen de Australische Alicia Molik. De nummer twee van de wereld kreeg last van haar achillespees en kon niet verder spelen. Clijsters ging op dat moment met 6-3, 7-6 en 3-2 aan de leiding.

Door haar kwetsuur kan Clijsters niet tegen haar verloofde Lleyton Hewitt uitkomen. De twee tennissers zouden later op de dag in het gemengd dubbel voor de eerste keer in hun carrière tegen elkaar spelen, als hoogtepunt van de confrontatie tussen België en Australië op het officieuze wereldkampioenschap voor gemengde landenteams.

Later op de dag wordt een scan gemaakt van Clijsters' gekwetste enkel. Tijdens haar duel met Molik werd ze al op de baan behandeld. Het is nog onduidelijk of ze door haar blessure op de Australian Open kan uitkomen. Dat eerste grandslamtoernooi van het jaar, in Melbourne, begint op 19 januari.

Na het uitvallen van Clijsters verloor België het duel van Australië. Hewitt won in drie sets van Xavier Malisse (3-6, 6-1 en 6-2) en het dubbelspel werd door de blessure van Clijsters niet gespeeld.

In de strijd om de Hopman Cup versloeg de Amerikaanse Lindsay Davenport vandaag in Perth de Française Amelie Mauresmo, met 6-4 en 6-4. Later vandaag zou de Amerikaan James Blake tegen de Fransman Fabrice Santoro in actie komen.

Raemon Sluiter is het nieuwe tennisjaar begonnen met een overwinning. De Nederlander zette op het toernooi van Adelaide de Argentijn Guillermo Canas eenvoudig opzij. Hij won het duel in de eerste ronde van het met 350.000 euro gedoteerde toernooi in Australië met 6-4 en 6-4.

De Amerikaanse tennisser Andy Roddick heeft in de eerste ronde van het toernooi in de Quatarese stad Doha de Rus Nicolai Davidenko verslagen. De als eerste geplaatste speler won met 6-3 en 6-4.