Nieuwe leiding Dutch Open

Het Dutch Open golftoernooi wordt dit jaar door een nieuw bureau georganiseerd. Het Amsterdamse bedrijf This Is Golf is op voorspraak van hoofdsponsor KLM de vervanger van Reved International, de golfpromotor die het nationale sportevenement meer dan twintig jaar heeft georganiseerd.

Robbie van Erven Dorens, eigenaar en directeur van Reved International, reageerde gisteren teleurgesteld op het besluit. Hij geldt als dé golfpromotor van Nederland en voelt zich door KLM ten onrechte gepasseerd. ,,Wij hebben moverende redenen om hier geen woord over te zeggen'', refereerde Van Erven Dorens impliciet op juridische stappen. Zo zou hij eigendomsrechten bezitten over de officiële benaming van het Dutch Open.

Reved International heeft onder de dekmantel van het Dutch Open tal van andere golftoernooien georganiseerd. KLM heeft Van Erven Dorens alleen gevraagd voor een advisiserende rol. Het bedrijf hoopt hierover spoedig uitsluitsel te krijgen. Het Dutch Open wordt van 5 tot en met 8 augustus op een nog nader te bepalen golfaccommodatie in Nederland gespeeld. De golflocaties van Hilversum, Zandvoort en Noordwijk wisselden elkaar de afgelopen decennia af.

Het multimediabedrijf This Is Golf werd in 2002 opgericht door de directeuren Martijn van der Meulen en Norbert Chevalier. Zij richten zich specifiek op golf. Evenementen vormen de pijler van de organisatie. ,,Het is fantastisch dat wij het toernooi hebben gekregen'', zei oud-topspeler Daan Slooter in zijn functie van woordvoerder. ,,Wij hebben bekwame mensen in dienst die de organisatie van het Open kunnen uitvoeren.''