Internet

Webcongres. Het strenge anti-rookbeleid is in strijd met de Nederlandse traditie om bij meerderheidsbesluiten altijd de belangen van de minderheid in acht te nemen. Over deze vraag buigen de deelnemers aan het Webcongres zich deze week. Zaterdag verschijnt een weerslag van de opiniepeiling in het katern Opinie & Debat, de tussenstanden zijn te volgen op www.nrc.nl/webcongres.

Beet over mp3. Herbert Blankesteijn schreef afgelopen zaterdag in Maandblad M over mp3. In zijn webrubriek Beet is een interview te zien met rapper Chuck D, die voor het gratis downloaden van muziek is: www.nrc.nl/beet.

Scholieren. De kerstvakantie is voorbij. Vanaf deze week brengt de internetredactie elke maandagmiddag artikelen die speciaal voor leerlingen in de hoogste klassen van havo en vwo zijn bewerkt. Daarnaast kunnen scholieren deelnemen aan discussies, en zijn er bijdragen van lezers en Engelstalige en Franstalige nieuwsberichten te lezen: www.nrc.nl/scholieren.

Rondleiding. De digitale rondleiding over de redactie van NRC Handelsblad en door de drukkerij toont hoe de krant wordt gemaakt. Van de redactievergadering om 8.45 uur, de deadline om 13.30 uur tot en met de krant op de mat bij de abonnees om 18.00 uur: www.nrc.nl/rondleiding.