Creatief in marketing

Princess, handelshuis in huishoudelijke apparaten, heeft Edwin Koemans (47) benoemd tot directeur van Princess Benelux, de lokale verkooporganisatie van Princess koffiezetapparaten, strijkijzers, stofzuigers, scheerapparaten en haardrogers. Koemans handelde eerder in consumentenelektronica voor Hagemeyer in Australië en Nieuw-Zeeland en voor Haagtechno, de importeur van Panasonic en Technics, in Nederland. De afgelopen vijf jaar was hij directeur van de winkelketen Kijkshop. ,,Ik vond de detailhandel ontzettend leuk, maar mijn hart bleek toch meer bij de groothandel te liggen'', verklaart Koemans zijn overstap naar Princess, dat zijn producten veelal in China laat maken en wereldwijd verkoopt. Handelen in elektronica of in huishoudelijke apparaten maakt volgens Koemans niet zo veel uit. ,,In de elektronica volgen de technische innovaties elkaar wat sneller op, terwijl huishoudapparatuur een wat langere levenscycles heeft. Maar bij Princess wordt dat ruimschoots gecompenseerd door de creativiteit in de marketing.''

Personalia@nrc.nl