Accell breidt directie uit

Hoeveel fietsen hij heeft? ,,Toch wel minstens een stuk of tien.'' Zijn favoriet? ,,Een tien jaar oude volgeveerde fiets met oliedrukremmen.'' Aan het woord is Jeroen Snijders Blok (44), de nieuwe chief operating officer van fietsenfabrikant Accell. Die functie bestond tot voor kort nog niet bij de maker van onder meer Batavus, Hercules, Sparta en Loeki-fietsen, maar het bedrijf is de afgelopen jaren zo gegroeid dat het volgens Blok wat groot werd voor een tweekoppige directie. ,,Er gaat haast geen jaar voorbij dat we geen overname doen'', zegt Blok, die verantwoordelijk wordt voor operationele zaken als productie, planning, inkoop en logistiek. ,,En communicatie, want een van de moeilijkste dingen is communiceren met fabrieken in China waar frames in elkaar gelast worden en waar niemand Engels spreekt.'' Blok, tot voor kort algemeen directeur van Sparta, werkt sinds 1992 bij Accell.

Personalia@nrc.nl