AC Milan verslaat koploper Roma

AC Milan heeft gisteravond de spanning in de Italiaanse voetbalcompetitie verhoogd door koploper AS Roma op eigen veld te verslaan. In Stadio Olimpico in de Italiaanse hoofdstad won AC Milan het topduel met 2-1, dankzij twee treffers van de Oekraïense aanvaller en topscorer Sjevtsjenko. Cassano scoorde tegen voor de thuisploeg.

AS Roma staat na vijftien duels nog steeds op 36 punten, AC Milan heeft nu 33 punten uit veertien wedstrijden. Milan staat in punten gelijk met titelhouder Juventus, dat daarvoor echter een wedstrijd meer nodig had. De ploeg uit Turijn won gisteravond in eigen stadion met 1-0 van Perugia.

Juventus, spelend zonder de Nederlander Davids, dankte de thuiszege aan een doeltreffend afstandsschot van middenvelder Nedved. De Tsjechische vedette nam voor aanvang van de wedstrijd de `Gouden Bal' in ontvangst. Hij kreeg de trofee voor zijn uitverkiezing tot Europees voetballer van het jaar in 2003.

Perugia, eind volgende maand tegenstander van PSV in het UEFA-Cuptoernooi, heeft dit seizoen in de Serie A nog geen zege behaald. Het was tegen Juventus de zesde competitienederlaag voor Perugia, dat al wel negen keer gelijk speelde. Na vijftien wedstrijden staat de provincieclub op de vijftiende plaats.

Internazionale bleef op twee punten van aartsrivaal Juventus door een 3-1 thuiszege op Lecce. Oud-Feyenoorder Cruz scoorde na rust voor Inter, net als zijn ploeggenoten Cordoba en Vieri.

Lazio, met de Nederlander Stam in de gelederen, verloor met 2-1 bij Reggina. Liverani bracht de Romeinen nog wel op voorsprong, maar na de rust gaven Di Michele en Cozza het duel een verrassende wending.

Lazio speelde bijna een uur met tien man en beëindigde de wedstrijd zelfs met negen man. Muzzi (veertigste minuut) en Oddo (negentigste minuut) werden uit het veld gestuurd.