Volleybalsters verliezen in Baku

De Olympische Spelen lijken ver weg voor de Nederlandse volleybalsters.

De ploeg van bondscoach Angelo Frigoni verloor gisteren in Baku de openingswedstrijd van het kwalificatietoernooi kansloos met 3-0 (25-17, 25-18 en 25-23) van Bulgarije. Alleen bij winst in de andere twee groepsduels met Italië en Turkije komt Athene in zicht voor de ploeg. Ondanks het grote belang van het toernooi voor de volleybalsters, speelden zij ver onder de maat. De overtuiging en de scherpte ontbraken tegen de ploeg die bij het Europese kampioenschap nog met 3-1 werd verslagen.

In mei wordt in Japan ook nog een kwalificatietoernooi voor de vrouwen gehouden. Maar als de missie in Azerbajdzjan mislukt mag Nederland hier alleen aan meedoen als Italië of Rusland zich deze week plaatst. Oranje heeft vandaag een rustdag, maar het is de vraag of het team daarna klaar zal zijn om Italië en Turkije te verslaan. ,,De situatie is zeker nog niet hopeloos, maar wel erg moeilijk'', zei Frigoni.