Universiteit Wageningen krijgt hbo-afdelingen

De landbouwhogescholen Van Hall Instituut en Larenstein zijn toegevoegd aan de universiteit in Wageningen. De drie onderwijsinstellingen hebben dat gisteren bekendgemaakt. Wageningen Universiteit en Researchcentrum telt door de uitbreiding met de hbo-opleidingen nu 7.200 medewerkers en 8.550 studenten. De hogescholen benadrukken dat de koppeling vooral met het oog op het bachelor-mastersysteem een logische stap is. ,,Het wordt niet een grote grijze brij. Wij kunnen elkaar versterken als het gaat om onderwijsmethoden en het gebruik van onderzoeksresultaten'', aldus een woordvoerder van Wageningen Universiteit. De namen van de hbo's blijven bestaan. Ook blijven zij een eigen boekhouding houden. Wel gaat de vestiging van Larenstein in Deventer dicht.