Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Onder meer aandacht voor de Dienst Nationale Recherche en gesprekken met de leider ervan, commissaris J. van Kastel, Tweede-Kamerlid André Rouvoet en voormalig korpschef van de Haagse politie J. Brand. Ned.2, 18.20-19.05u.

Netwerk. Reportage over gevangengenomen Palestijnen die bommen maakten, aanslagen pleegden die mislukten of kandidaten rekruteerden voor zelfmoordaanslagen. Ned.1, 20.30-21.05.

Het elfde uur. Gesprekken met de staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip, tv-presentator Willibrord Frequin en baptistenvoorganger in Drachten Orlando Bottenbley. Ned.1, 21.53-22.35u.

Nova. Vervolg op de zaak van de 43-jarige Nederlandse marinier die een Irakees doodschoot en reacties van advocaat G.J. Knoops en generaal buiten dienst Frank van Kappen. Ned.3, 22.18-22.55u.

DOCUMENTAIRE

Andere tijden. Over het vijftigjarig bestaan van de besloten Bilderberg Conferentie in Oosterbeek waar invloedrijke figuren uit Amerika en Europa discussiëren over samenwerking en vrede. Ook een gesprek over de eerste bijeenkomst met prins Bernhard, voorzitter van destijds. Tevens geeft de Amerikaanse topbankier David Rockefeller, deelnemer van het eerste uur, zijn visie. Ned.3, 20.58-21.30u.

Hollywood: De vuurwapens. Engelse documentaire waarin een beeld wordt geschetst van Hollywood, de stad waar geld en imago allesbepalend zijn voor het behalen van succes. Met een aantal kleurrijke inwoners die afhankelijk zijn van de entertainmentindustrie. RTL5, 22.15-23.10u.

VPRO's Import: The New Americans. Zie tv-vooraf. Ned.3, 23.33-0.22u.

PRAATPROGRAMMA

Premtime. Presentator Prem Radhakishun praat onder andere over de 9-jarige Boris die al een jaar niet meer naar school gaat en met een vertegenwoordiger van de Stichting Agni over misbruik van Hindoeïstische afbeeldingen. Ned.3, 21.30-22.00u.

AMUSEMENT & SPORT

Sport in beeld. Nieuwe serie sportprogramma's met veel hoogte- en dieptepunten uit de periode van 1961 tot en met 2000. In elke aflevering staat één sportjaar centraal. In dit eerste deel staat het jaar 1983 centraal toen Hennie Kuiper de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix won. Ned.2, 21.45-22.20u.

Monk. Eerste aflevering van een Amerikaanse komische detectiveserie. Adrian Monk (Tony Shalhoub) is een dwangneuroticus die ondanks zijn handicap zeer ingewikkelde zaken op weet te lossen. Veronica, 22.30-23.55u.

JEUGD

Heb jij dat ook?! Eerste aflevering van een 13-delige serie waarin kinderen van tussen de 8 en 13 jaar hun hart luchten in de hoop op reacties. Ned.3, 18.20-18.30u.

FILM

The January Man (Pat O'Connor, 1989, VS). Samenwerking tussen scenarist van Moonstruck en regisseur van Circle of Friends resulteerde in weinig overtuigende thriller met aantrekkelijke rolbezetting. Onorthodoxe inspecteur Kevin Kline speurt naar seriemoordenaar. RTL5, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

The Skulls (Rob Cohen, 2000, VS). Primitief soort paranoia-thriller annex tienerfilm met een politieke en morele boodschap herkauwt populistische noties over vrijmetselaars en hun vermeende wereldregering. Een Harvard-student wordt uitverkoren om toe te treden tot het geheime studentengenootschap The Skulls. Prompt regent het geld op zijn bankrekening en staat er een fel gekleurde bolide voor hem klaar. Veronica, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

At First Sight (Irwin Winkler, 1999, VS). Op non-fictieverhaal van Oliver Sacks gebaseerde mierzoete liefdesfilm, met Val Kilmer als blinde masseur en Mira Sorvino als workaholic die ontdooit in de armen van deze norse, de natuurwetten beter kennende kluizenaar. Kilmer doet met zonnebril op het meest denken aan de Schlagerkoning Heino. BBC1, 0.35-2.40u.

RADIO

Kunststof. Hoofdredacteur Dirk van der Spek praat over het fotovakblad Focus dat inmiddels al negentig jaar bestaat. Radio 1, 19.04-20.00u.

Desmet live. Onder meer in dit nieuwe cultuurprogramma gesprekken over het popfestival Noorderslag, de nieuwe opera Iolante en de bezuinigingen bij het Muziekcentrum van de omroep. Morgen, 747AM, 14.02-16.00u.