Sterkste bezetting ooit tennistoernooi R'dam

Vijf tennissers uit de mondiale toptien zullen vanaf 16 februari deelnemen aan de 31ste editie van het World Tennis Tournament in Rotterdam. Dat heeft debuterend toernooidirecteur, oud-prof Richard Krajicek, vanmorgen bekendgemaakt.

Het deelnemersveld wordt aangevoerd door Wimbledon-kampioen Roger Federer, de nummer twee van de wereld uit Zwitserland. De overige deelnemers uit de toptwintig zijn Juan-Carlos Ferrero (Spa/3), Rainer Schüttler (Dld/6), Mark Philippoussis (Aus/9) en Sébastian Grosjean (Fra/10), Paradorn Srichaphan (Tha/11), Jiri Novak (Tsj/13), El Aynaoui (Mar/14), Tim Henman (GB/15), Lleyton Hewitt (Aus/17), Sjeng Schalken (Ned/18) en Martin Verkerk (Ned/19). Daarmee heeft het indoortennistoernooi in Ahoy' de sterkste bezetting ooit.

Lleyton Hewitt debuteert in het Rotterdamse sportpaleis. De 22-jarige Australiër speelde en won eerder wel het grastoernooi van Rosmalen. Hewitt was twaalf maanden geleden nog de nummer één op de wereldranglijst.

Krajicek gaf twee van de drie wildcards aan landgenoten: publiekslieveling Raemon Sluiter, die vorig jaar doordrong tot de finale, en aan John van Lottum. Laatstgenoemde bereikte gisteren in Chennai, een voorstad van de Indiase metropool Madras, de tweede ronde na een overwinning op zijn Spaanse tegenstander Galo Blanco: 7-6 en 6-3.