John Blankenstein

John Blankenstein (54) voormalig scheidsrechter in het betaalde voetbal, is gisteren benoemd tot voorzitter van COC Haaglanden, de vereniging voor integratie van homoseksuelen in de regio Den Haag. Hij zal zich vooral gaan bezighouden met de externe communicatie. ,,Uitspraken als `Nederland is homomoe' of `homoseksualiteit is een besmettelijke ziekte' moeten ons in de hoogste staat van paraatheid brengen'', zei Blankenstein in de toespraak die hij hield bij het aanvaarden van het voorzitterschap. Blankenstein kwam in 2002 nog in het nieuws nadat hij een aanklacht had ingediend tegen de Rotterdamse imam El-Moumni. Deze had in een televisieprogramma homoseksualiteit een ziekte genoemd. Tijdens het hoger beroep in de rechtszaak tegen de imam vroeg het openbaar ministerie om de geestelijke vrij te spreken. Als hoofd scheidsrechterszaken bij de KNVB pleitte Blankenstein voor het gebruik van tv-beelden door scheidsrechters tijdens wedstrijden.