J. Brandenbarg nieuwe directeur Residentie Orkest

De algemeen secretaris van de Raad voor Cultuur, J. Brandenbarg, wordt in april algemeen directeur van het Residentie Orkest in Den Haag. Hij volgt interim-directeur Pim van Klink op, die werd aangetrokken na het vertrek van Bert van den Akker naar de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Wegens de overstap naar het Residentie Orkest zal Brandenbarg zich de hem resterende periode bij de Raad niet bezighouden met de advisering over de subsidiëring van de orkesten, aldus een woordvoerder van het orkest. Een belangrijke taak voor de nieuwe directeur is de aanstelling van een nieuwe chef-dirigent, die in september 2006 de opvolger moet worden van Jaap van Zweden, die is benoemd tot chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Het is wel de bedoeling van Van Zweden gastdirigent in Den Haag blijft.