Beatrix op 30 april naar Groningen

Koningin Beatrix en de koninklijke familie vieren Koninginnedag 2004 in Warffum en in de stad Groningen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gisteren meegedeeld. Het is de tweede keer dat de koningin haar verjaardag viert in de provincie Groningen. In 1990 was ze in Haren en Loppersum. De koningin wacht op 30 april een ,,modern feest'' stelt burgemeester Jacques Wallage van Groningen. Wallage wil Groningen graag profileren als een moderne, sfeervolle stad. ,,Dat ze naderhand oprecht kan zeggen: het was gezellig in Groningen.'' Commissaris der Koningin Hans Alders is blij met de komst van de vorstin. ,,De koningin wilde zelf graag naar de stad en naar een plattelandsgemeente'', licht hij de keuze voor Warffum toe. ,,Het is een prachtige historische plaats met schitterende monumenten.''