ManUnited imponeert Robben

PSV'er Arjen Robben heeft het afgelopen weekeinde een oriënterend bezoek gebracht aan Manchester United. Volgens enkele Engelse kranten kan de linkervleugelaanvaller bij de voetbalclub van manager Sir Alex Ferguson een vijfjarig contract tekenen tegen een salaris van 43.000 euro per week. De negentienjarige Robben moet bij The Reds op de linkerflank de opvolger worden van Ryan Giggs (30).

In het bijzijn van vriendin en zijn vader Hans bezocht het Nederlandse talent van het jaar vrijdag het trainingscomplex Carrington waar hij zijn ogen uitkeek. Hoogtepunt was een etentje met Ferguson.

PSV's voorzitter Harry van Raay verklaarde onlangs in deze krant dat zijn club bereid is Robben van de hand te doen als een Europese topclub zich meldt. Naar verluidt zou de Eindhovense club vijftien miljoen euro vragen als afkoopsom voor de jonge Groninger, die nog tot 2007 onder contract staat bij PSV. Manchester United heeft volgens manager Frank Arnesen nog geen concreet bod gedaan op Robben.

De aankoop van de aanvaller, in wie ook Chelsea geïnteresseerd zou zijn, ziet Ferguson vooral als een investering in de toekomst. De komst van een centrumspits naast Ruud van Nistelrooy vormt voor de manager vooralsnog een hogere prioriteit. Ferguson heeft hiervoor zijn oog laten vallen op Louis Saha van Fulham en Mark Viduka van Leeds United, aanvallers die nog dit seizoen in de Champions League kunnen uitkomen. De kans dat een van deze spelers op korte termijn de overstap maakt naar Old Trafford lijkt echter niet groot.

Wat betreft Robben is er een optie dat de Engelse topclub hem eerst nog een seizoen laat `rijpen' bij PSV. Volgens zijn vader heeft Manchester United een goede indruk achtergelaten bij Arjen. Een snelle overgang tijdens de internationale transferperiode in de winterstop is volgens hem niet aan de orde. Robben wil sowieso het seizoen afmaken bij PSV. Op de vraag hoeveel wedstrijden Robben in het A-team van de Mancunians zou spelen bij een eventuele transfer, antwoordde Ferguson: ,,Ongeveer veertig per seizoen.''