Hubert OnThe Air

In zijn 30 jaar bij KRO en Regionale Omroep Zuid verzamelde radioman Hubert van Hoof een schat aan muziekopnamen, interviews, hoorspelfragmenten en stationcalls.

Op 30 Jaar Hubert On The Air stelde hij een drie cd's tellend autobiografisch audiodocument samen waarop zijn liefde voor popmuziek en voor de betere Americana breed en humorvol worden uitgemeten. Al in 1975 zat `Who-Bear' tegenover zijn idool Wolfman Jack, die hem zijn levensverhaal opratelde. Muziek van Flaco Jimenez, Ted Hawkins, Jason Ringenberg en Rowwen Hèze schetsen een kleurrijk interessegebied waarin ook plaats was voor de onzin van Sjef van Oekel of een interview met een in de verkeerde radiostudio verdwaalde Freek de Jonge. De wortels van de pophistorie worden aangehaald, als Chip Taylor zijn Troggs-hit Wild thing vertolkt of als de Californische rockband The Loved Ones zich waagt aan Touch van onze Hollandse beat-trots The Outsiders. Uniek is de opname van Tom Waits uit 1980, die zich in een satirische sketch liet overhalen tot een duet met het Limburgse zangeresje Gaby in een medley van paas- en kerstliederen.

30 Jaar Hubert On The Air (L1 Records) is te bestellen via www.L1.nl.