Dode in Zeddam is mogelijk beroofd

Een 56-jarige man uit Zeddam is vrijdagavond bij een ruzie met een onbekende man om het leven gekomen. De politie vermoedt dat de man het slachtoffer is geworden van een roofoverval.

Het slachtoffer liep samen met zijn echtgenote vlak bij zijn woning op straat toen de dader hem benaderde. Er vond vervolgens een korte worsteling plaats waarna het slachtoffer ter plaatse aan zijn verwondingen overleed. De politie wil om onderzoekstechnische redenen niet bekend maken met welk wapen de verwondingen zijn toegebracht.

De onbekende man is gevlucht. De vrouw van het slachtoffer mist sinds het incident haar zwarte handtas. Vermoedelijk is de dader er met de tas vandoor gegaan. Via de echtgenote beschikt de politie over een signalement van de dader, maar dit is volgens een woordvoerder ,,niet concreet genoeg'' om vrij te geven.

De politie Noord- en Oost-Gelderland, die de zaak met zestien rechercheurs onderzoekt, probeert via een buurtonderzoek meer getuigen te vinden.

Het incident vond plaats midden in een woonwijk. Het slachtoffer en de echtgenote waren op de terugweg van een bezoek aan een restaurant in Zeddam. Bij de oprit van hun woning aan de Pastoor Beenenstraat werden ze aangesproken door de onbekende man. Het slachtoffer is eigenaar van een hotel-restaurant in Zeddam.