Darter Co Stompé uitgeschakeld in eerste ronde

Titelverdediger Raymond van Barneveld is de enige Nederlander die de eerste speelronde van de Lakeside World Professional Darts (voorheen Embassy) heeft overleefd. De als eerste geplaatste Hagenaar versloeg in de eerste ronde Peter Hunt uit Nieuw-Zeeland met 3-0 en treft nu de Engelsman Paul Hogan. Co Stompé overleefde net als vorig jaar het openingsweekeinde niet. De Noor Robert Wagner bleek met 3-2 te sterk. Vincent van der Voort verloor met dezelfde cijfers van de Engelse debutant Stephen Bunting. In het vrouwentoernooi hebben de Nederlandse deelneemsters Francis Hoenselaar en Karin Krappen de halve finales bereikt. Het wereldkampioenschap van de andere dartsbond PDC in Purfleet werd voor de negende keer gewonnen door Phil Taylor. De Engelsman won na een thriller in de sudden death met 6-5 van landgenoot Kevin Painter.