Barcelona zakt verder weg na nederlaag

FC Barcelona heeft in de Spaanse Primera Division de zesde nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van Frank Rijkaard verloor gisteravond met 3-0 bij Racing Santander. Juanma, Mario Requeiro en Javi Guerrero maakten de doelpunten na rust. Barcelona staat nu twaalfde op de ranglijst op achttien punten van koploper Real Madrid. Het gat met de subtop is te overzien: vier punten.

Reiziger, Van Bronckhorst en Cocu stonden in de basis, Kluivert ontbrak. De aanvallende impulsen moesten komen van Ronaldinho en de Spaanse jeugdinternational Sergio Garcia. De Catalanen kregen snel een overwicht, maar verzuimden dat op het scorebord tot uitdrukking te brengen.

In de tweede helft nam Santander brutaal het initiatief over. De Turkse doelman Rüstü Recber maakte bij Barcelona een onzekere indruk.

Bovenaan maakte Real Madrid geen fout. De zege op Murcia was echter benauwd: 1-0. Raul scoorde al na negen minuten. FC Valencia blijft op twee punten volgen. Dat vereiste tegen Villarreal veel geduld: 4-2. Deportivo la Coruña, de nummer drie, was in Vigo oppermachtig in de derby tegen Celta: 5-0. Victor scoorde driemaal.

Chelsea is in de derde ronde van de Engelse FA Cup verrast door eerstedivisieteam Watford. Het nietige clubje hield de multimiljonairs uit Londen knap op een 2-2-gelijkspel. Watford nam zelfs tot tweemaal toe de leiding. Al in de vijfde minuut kopte Haworth zijn ploeg naar 1-0. Gudjohnsen maakte uit een strafschop gelijk, waarna Mahon Watford opnieuw aan de leiding bracht. Lampard bepaalde vier minuten voor rust de eindstand op 2-2. De clubs moeten nu een return gaan afwerken.

Fulham, de club van doelman Van der Sar, voorkwam thuis pas op het laatst een blamage tegen Cheltenham, dat in de derde divisie speelt. De bezoekers namen de leiding, moesten snel de gelijkmaker incasseren, maar hielden het tot de slotminuut op remise. Toen sloeg Saha toe met zijn tweede goal van de dag.

Doelman Fabien Barthez heeft zijn rentree in het Franse voetbal glans gegeven met een schitterend optreden. In het bekerduel van zijn nieuwe club Olympique Marseille tegen Racing Strasbourg stopte de huurling van Manchester United twee strafschoppen en benutte er een. Het bekerduel was in 1-1 geëindigd, Marseille won de strafschoppenserie met 4-3.