Vierde nederlaag volleyballers bij slot voorbereiding

De Nederlandse volleyballers hebben ook de vierde en laatste oefenwedstrijd tegen Rusland verloren. In Apeldoorn ging de ploeg van bondscoach Bert Goedkoop gisteravond met 3-1 onderuit. Nederland, dat komende week in Leizig het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) moet winnen om naar Athene te mogen, won nog wel de eerste set: 25-23. Daarna waren de Russen net even sterker: 23-25, 23-25 en 19-25. Goedkoop begon gisteren met Jeroen Trommel in de basisopstelling. In de tweede set werd deze linkshandige buitenaanvaller vervangen door routinier Guido Görtzen, normaal een vaste keus als passer-loper naast aanvoerder Reinder Nummerdor. Nederland begint het OKT overmorgen tegen Finland. De andere groepsduels zijn tegen Spanje en Frankrijk, dat met Rusland favoriet is voor het olympische ticket.