Dollarzorgen

Ik beleg om na mijn pensionering over vier tot zes jaar wat geld te hebben voor extra uitgaven. Daartoe beleg ik voornamelijk in obligaties en wereldwijd opererende beleggingsfondsen. Nu verschijnen er in de pers regelmatig berichten over het gevaar van een nog veel lagere dollarkoers dan de huidige, in het geval niet-Amerikaanse financiers zich terugtrekken uit de Amerikaanse economie. Moet ik mij zorgen maken?

(D. B.)

Wanneer dit doemscenario werkelijkheid wordt en niemand heeft daar belang bij lijdt de hele wereld mee. We kunnen niet om de dollar heen. Ik weet niet hoe u dat risico moet afdekken. U kunt wellicht beter profiteren van de eventuele crisis en op lagere koersen (bij)kopen, wat inhoudt dat u geld achter de hand moet houden.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen op de website www.nrc.nl/hiele